Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Tips & Trix för luftvärmepump sommar
Luftvärmepump inställning sommar
Skötsel och problem med luftvärmepump på sommar

Sommar med luftvärmepump

På sommaren används luftvärmepumpar framför allt till luftkonditionering. Varma dagar är det fantastiskt att ha energisnål AC till hands. En luftvärmepump kräver inte mycket uppmärksamhet, men det kan vara värt en liten insats för att få trygg och energisnål kyla under sommaren.

Sommarguide för din luftvärmepump

Ta del av våra tips och trix för att få ner energiförbrukningen och sköta om din luftvärmepump på rätt sätt. Skulle det uppstå problem som att det rinner vatten inne, kan du ta hjälp av felsökningsguiden. Och ett avsnitt berör olika inställningar på luftvärmepumpen, och hur du kan göra dessa på rätt sätt under sommaren.

Nästa årstider eller en årstid bakåt:

<- Vår eller Höst->

Tips & Trix för luftvärmepump sommar

Byta mellan värme och kyla brukar ske någon gång under våren eller tidig sommar. Ofta används inte luftvärmepumpen alls under en period, för att sedan behöva användas för luftkonditionering. Genom att starta upp luftvärmepumpen på rätt sätt, inför AC-säsongen, kan du undvika några vanliga problem.
Byta mellan värme och kyla med luftvärmepumpen
Lägst energiförbrukning vid luftkonditionering skiljer sig lite från när man använder luftvärmepumpen i värmedrift. Här handlar det om olika sätt att hålla nere temperaturen och att avgränsa hur stort utrymme som ska kylas.
Så får man låg energiförbrukning vid luftkonditionering (kunskapsbanken för AC)
Låg ljudnivå är ett vanligt bekymmer för den som skaffar luftvärmepump. En luftvärmepump i drift låter oundvikligen lite och ju högre fläkthastighet (högre ljud) desto bättre värmespridning. Men det finns en del du kan göra för att få ner ljudvolymen.
Tips för att säkra låg ljudvolym

Luftvärmepump inställning sommar

Kylläget används när du vill ha luftkonditionering med din luftvärmepump. Luftkonditionering med en luftvärmepump är mycket energisnålt.
Så använder du luftvärmepumpens kylläge
Rätt temperatur kan vara lite klurigt att få till med luftvärmepump. Eftersom värmen sprids via luften minskar temperaturen något för varje rum som passeras. Men att ställa in en extra hög temperatur kan tvinga luftvärmepumpen till täta avfrostningar.
Få koll på temperaturinställningar
Värme- och kylspridning med luftvärmepump kan ibland vara svårt eftersom den varma eller kalla luften sprids via inomhusluften, vilket kräver ett luftflöde. Om planlösningen är stängd eller dörrar i huset hålls stängda hindras spridningen. Men en luftflyttare kan hjälpa till att få bättre spridning av både kyla och värme i huset.
Mer om luftförflyttare till luftvärmepump

 Skötsel och problem med luftvärmepump på sommar

Sköt om din luftvärmepump på rätt sätt, för att få bättre effektivitet och en luftvärmepump som håller längre. Det viktigaste är att du rengör filtren i luftvärmepumpen regelbundet, så att luften inte hindras från att passera genom luftvärmepumpen och värmas upp.
Så sköter du din luftvärmepump
Felsökning luftvärmepump: Har du problem med din luftvärmepump, kan du ta hjälp av vår felsökningsguide. Vi har samlat vanliga problem och vilka orsaker som kan ligga bakom. Vissa problem kan du enkelt lösa själv, medan annat kan kräva en reklamation.
Felsökning av luftvärmepump
Oljud från luftvärmepumpen? Tycker du att din luftvärmepump låter orimligt mycket. Klicka dig vidare på länken nedan, för att få hjälp att reda ut vilket ljud det är och vad det ljudet innebär.
Luftvärmepumpen låter konstigt
Rinner vatten från luftvärmepumpen? Kondensvatten bildas som en del av luftvärmepumpens process. Utomhus? Det är helt naturligt och en del av luftvärmepumpens funktion. Inomhus? Då är det något som är fel. Ibland kan det vara något du kan lösa själv, men det kan också bero på en felaktig installation.
Om det rinner vatten från luftvärmepumpen