Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar bergvärmepump i Gävleborg?
I artikeln...
Allt du behöver veta om bergvärmepumpar i Gävleborg
Vilka regler gäller för bergvärme i Gävleborg?

Bergvärmepump i Gävleborgs län

Berggrunden i Gästrikland och Hälsingland brukar fungera bra ihop med bergvärme. Du bör dock ta reda på vilka förutsättningar som gäller hemma hos dig.

Berggrundens temperatur sjunker något ju längre norrut man kommer. Samtidigt är temperaturskillnaden mindre än för utomhusluften. På så vis påverkas bergvärmen mindre av utomhusklimatet och brukar vara ett naturligt val i de mer nordliga delarna av Norrland. Med lägre temperaturer i berggrunden måste man borra djupare borrhål för att kompensera och installationen blir därför något dyrare.

Allt du behöver veta om bergvärme i Gävleborgs län

  • Du tänker helt rätt i att installera bergvärme. Det brukar passa bra i Gävleborgs län.
  • Du bör tänka på att söka om tillstånd från kommunen i god tid inför installationen.
  • Du kan räkna med att spara en stor del av kostnaden för uppvärmning och varmvatten.

Frågor och rådgivning kring bergvärmepumpar

  • » Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service, garantiåtgärder.
  • » Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken bergvärmepump som passar i ditt hem.
  • » Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Brett sortiment av bergvärmepumpar
Se alla våra bergvärmepumpar. Hos oss hittar du helhetslösningar vare sig du vill byta ut din bergvärmepump eller nyinstallera bergvärme.
Gratis offert på bergvärme i Gävleborgs län!
Fyll i uppgifter om ditt hus och får offert på bergvärmepumpar som passar för dina behov. En offertförfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt.
Vi hjälper dig med installation av bergvärmepump i Gävleborgs län
Vårt nätverk av erfarna och certifierade installatörer hjälper dig att installera din bergvärmepump. Du kan enkelt och smidigt köpa bergvärmepump med nyinstallation eller utbytesinstallation.

Kort om vad en bergvärmepump är

Bergvärmepumpen hämtar värme från berggrunden genom ett djupt borrhål (ofta uppåt 200 meter djupt). Värmen överförs sedan av värmepumpen till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Det är en primär värmekälla och kan alltså stå för hushållets hela behov av värme.

Hur mycket kan jag spara med en bergvärmepump?

En bergvärmepump erbjuder den största besparingen av värmepumparna i Gävleborg, med upp till 70 % av hushållets omkostnader för uppvärmning och varmvatten. Besparingspotentialen bekräftas av Energimyndighetens tester.

Vilka regler gäller för bergvärme i Gävleborg?

Bergvärme brukar kräva tillstånd från kommunen eller minst en anmälan. En bergvärmeinstallation som går snett kan nämligen få konsekvenser för närmiljön. Ta reda på vad som gäller i din kommun.

Det är mycket viktigt att du är ute i god tid och lämnar in en komplett ansökan, annars kan det dra ut på tiden och kosta mer, och har du inte fått tillstånd innan installationen kan du råka ut för en dyrare straffavgift. Det kostar oavsett om du blir beviljad tillstånd eller inte. Du betalar helt enkelt för det arbete som krävs för att utreda din ansökan.

Det är viktigt att borrhålet placeras på en lämplig plats i marken och att det är minst 20 meter till andra energibrunnar. Om borrhål placeras för nära varandra kan de tappa effekt.

Helhetslösningar för bergvärme med bergvärmepump i Gävleborgs län