Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar bergvärmepump i Örebro län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om bergvärmepumpar i Örebro län
Vilka regler gäller för bergvärme i Örebro län?

Bergvärmepump i Örebro län

Berggrunden i Örebro län brukar vara lämplig för bergvärme, men du bör ta reda på förutsättningarna just på din tomt. Det är också bra att komma ihåg att lönsamheten också är hög med den billigare luft-vattenvärmepumpen.

Temperaturen i berggrunden blir lägre ju längre norrut man kommer, men skillnaden är mindre än för utomhustemperaturen. Av den anledningen påverkas bergvärmen inte lika mycket av klimatet. Man måste däremot borra djupare borrhål, för att få ut samma effekt, när temperaturen i berget är lägre.

Allt du behöver veta om bergvärme i Örebro län

  • Du tänker helt rätt i att installera bergvärme. Det brukar passa bra i Örebro län.
  • Du bör tänka på att söka om tillstånd från kommunen i god tid inför installationen.
  • Du kan räkna med att spara en stor del av kostnaden för uppvärmning och varmvatten.

Frågor och rådgivning kring bergvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service, garantiåtgärder.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken bergvärmepump som passar i ditt hem.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600
Brett sortiment av bergvärmepumpar
Se alla våra bergvärmepumpar. Hos oss hittar du helhetslösningar vare sig du vill byta ut din bergvärmepump eller nyinstallera bergvärme.
Gratis offert på bergvärme i Örebro län!
Fyll i uppgifter om ditt hus och får offert på bergvärmepumpar som passar för dina behov. En offertförfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt.
Vi hjälper dig med installation av bergvärmepump i Örebro län
Vårt nätverk av erfarna och certifierade installatörer hjälper dig att installera din bergvärmepump. Du kan enkelt och smidigt köpa bergvärmepump med nyinstallation eller utbytesinstallation.

Kort om vad en bergvärmepump är

Bergvärmepumpen hämtar värme från berggrunden genom ett djupt borrhål (ibland uppåt 200 meter djupt). Värmen överförs sedan av värmepumpen till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Det är en primär värmekälla och kan alltså stå för hushållets hela behov av värme.

Bergvärme har varit mycket populärt i Sverige på sistone. Det beror på att det är svårt att hitta en mer effektiv värmekälla. Samtidigt är investeringskostnaden stor och en nyinstallation kan innebära viss förödelse i trädgården.

Hur mycket kan jag spara med en bergvärmepump?

Med bergvärme brukar man kunna spara upp till 70 % av hushållets kostnader för uppvärmning och varmvatten, ett resultat som också syns i Energimyndighetens tester.

Vilka regler gäller för bergvärme i Örebro län?

Vid installation av bergvärme måste du ansöka om tillstånd från kommunen. Det är viktigt att du har anmält din installation i god tid, så att du verkligen vet att du får installera din bergvärmepump. Det kostar att ansöka om tillstånd, en avgift som du betalar oavsett om tillstånd beviljas eller inte. Avgiften varierar mellan olika kommuner men ligger ofta på 1000-2000 kronor.

Det är viktigt att ditt borrhål tar hänsyn till annat i marken. Det måste exempelvis vara minst 20 meter mellan två borrhål, för att effekten inte ska försämras. Tänk på att lämna in en komplett ansökan redan från början, så slipper du onödiga dröjesmål eller extra avgifter för en längre behandlingstid.

Helhetslösningar för bergvärme med bergvärmepump i Örebro län