Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Västmanlands län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Västmanland
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Västmanlands län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Västmanland

Luftvärmepump i Västmanlands län

Klimatet i Västerbottens län är varierar med skillnaderna i geografin. Klimatet är mildare vid kusten, än längre inåt land. De västra delarna präglas av fjällen och ett betydligt kallare klimat. Vintertid är det vanligtvis allra kallast i dalgångarna.

Trots det på många håll stränga klimatet finns det en stor möjlighet att spara pengar med en luft-luftvärmepump i Västerbottens län. Temperaturen ligger vanligtvis inom de intervaller som en bra luft-luftvärmepump klarar av. Se dock till att välja en luft-luftvärmepump som garanterar värmedrift ned till en låg temperatur. 

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Västmanland 

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-luft i det förhållandevis milda klimatet i Västmanland.
  • Du bör tänka på att välja en tillräckligt kraftig luft-luftvärmepump.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi i det relativt milda klimatet i Västmanland län.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid din investering i en luft-luftvärmepump i Värmland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Västmanland
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Västmanland
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Västmanland
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara? 

I det förhållandevis milda klimatet i Västmanland, kan du få en riktigt bra besparing med en luft-luftvärmepump. Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar, och detta test kan ge en bra indikation om hur mycket det går att spara med en luft-luftvärmepump. Energimyndigheten har testat för tre olika klimatzoner i Sverige och om du bor i Västmanlands län kan du få en bra uppfattning om besparing genom att titta på resultaten för Borås. Årsmedeltemperaturen i Västerås ligger bara 0,1°C lägre i Västerås än i Borås. 

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Västmanlands län ligger huvudsakligen i klimatzon 3, men bor du i nordväst kan det vara idé att istället titta på klimatzon 2. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar i Västmanlands län? 

Vanligtvis är det inga speciella regler som kan förhindra installation av en luft-luftvärmepump i Västmanland, men det förekommer anmälningsplikt i några kommuner. Det finns däremot gränser för hur mycket buller du får utsätta dina grannar för, men det är ovanligt att en vanlig luft-luftvärmepump når upp till så höga nivåer. 

Om området har detaljplan eller ingår i en bostadsrättsförening kan det finnas speciella regler, exempelvis att man inte får ändra utseendet på fasaden hur som helst. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Västmanlands län